Hallitus

AkaPel

Hallitus kaudelle  2020-2021

Kaisa Kuhalainen (puheenjohtaja)
Klaus Törnkvist (varapuheenjohtaja, webmaster)
Juho Karvinen (rahastonhoitaja)
Sanna-Mari Mustonen (sihteeri, tasa-arvovastaava)
Lauri Juuti (analogipelivastaava)
Veli-Matti Karhula (digipelivastaava, Discord-vastaava)
Arto Tammenoksa (kehonkulttuuri- ja erinomaisuusvastaava)
Mikko Sauna-aho (tapahtumakoordinaattori)
Elina Koskinen (viestintävastaava)

Akateemisten pelaajien toimihenkilöt kaudelle 2020-2021

Kati Alha (grafiikkavastaava)

Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden esittely

kati-kuvaKati Alha

Kati on pelitutkija, peliarvostelija ja peliharrastaja. Pelit ovat monella tapaa lähellä sydäntä ja arjessa mukana joskus turhankin tiiviisti, joten toisinaan on hyvä päästä kauas pelien maailmasta. Parhaiten etäisyyttä ja rauhaa löytyy omalta kesämökiltä luonnon helmasta.

Hallitus_LauriJuutiLauri Juuti

Lauri on elämantapapelaaja, joka kriiseilee jatkuvasti pienien, mielenkiintoisten indiepelien, sekä monikymmentuntisten roolipelijärkäleiden välillä. Pöytäroolipelit ovat niin ikään vieneet jo kauan sitten hänen sydämensä ja suuren osan vapaa-ajastaan. Viime aikoina Lauri on tipahtanut lautapelikuoppaan ja on pikaisen pelastautumisen sijaan päättänyt lähteä alaspäin katsomaan, mitä kaikkea sieltä löytyykään. Viimeisimpien tietojen mukaan pohja ei ole vielä näkyvissä.

Vekku 2020-2021Veli-Matti “Vekku” Karhula

Veli-Matti “Vekku” Karhula on vanha katkeroitunut kilpapeliveteraani, jonka mielestä uudet pelit ovat ihan liian helppoja, pelinuoriso ihan pilalla ja aamukahvikaan ei ole niin hyvää kuin aikaisemmin. Silloin kun jupinaltaan ehtii, Vekku on pelaajana varsin monipuolinen otus. Peliruokavalioon kuuluvat niin point and clickit, kaikensorttiset strategiapelit, juonivetoiset kävelysimulaattorit kuin moninpeliräiskinnätkin. Tärkeintä on, että pelit ajavat kokemaan uutta, oppimaan uusia temppuja vanhoissa puitteissa ja pitävät vanhat harmaat aivosolut liikkeessä. Katkeruutensa Vekku pyrkii nykyisin kanavoimaan omiin pelinkehitysprojekteihinsa, silloin kun jupisemiseltaan ehtii.

Juho Karvinen

Juho on sosiologi, peliharrastaja ja piraattipoliitikko, joka on kiinnostunut pelikulttuurin valtavirtaistumisesta, leikistä sosiaalisen järjestyksen haastajana, teknologian poliittisuudesta ja pienistä tai keskikokoisista nyhräyspeleistä, kuten Factorio, Banished, Stardew Valley ja Universal Paperclips.

ElinaElina Koskinen

Elina on tason 36 Pokémon-kouluttaja ja levelin 2510 Candy Crushaaja, joka aloitti pelaajauransa katselemalla vanhempiensa Boulder Dash -sessioita Commodore 64:llä. Mobiilipelit ovat menossa mukana päivittäin, ja pleikkarilla ja PC:llä tulee pelailtua jahka pelitutkijan arjelta ehtii.

Hallitus_KaisaKuhalainenKaisa Kuhalainen

Kaisa on omien sanojensa mukaan ”playstation-lapsi”, joka etsii peleistään ennen kaikkea hyviä tarinoita ja esteettisiä kokemuksia. Esteettisyydellä tässä tarkoitetaan värikkyyttä, söpöyttä ja hupsuutta. Vaikka Kaisaa itseään ei kiinnostakaan moninpelaaminen oman sohvan ulkopuolella, sosionomitausta ehkä selittää mielenkiintoa myös pelaamisen sosiaaliseen ulottuvuuteen.

Sanna-Mari Mustonen

Sanna-Mari on jämähtänyt pelihistoriassaan suurin piirtein vuoteen 2000. Hän on oman elämänsä Diablo 2 -veteraani. Mitä vähemmän peli aktivoi aivosoluja sitä parempi, koska niitä tarvitaan tällä hetkellä enemmän mediatutkimuksen opinnoissa. Pelikulttuurin ilmiöistä kiinnostavat speedrunning ja striimaaminen.

Mikko Sauna-ahoMikko Sauna-aho

Mikko on ohjelmistokehittäjä ja Gameboylla aloittanut 80-luvun pelaajatuotos. Mikolle käyvät kaikki pelit laidasta laitaan, vaikka vapaa-aika kuluukin lähinnä digipelien kahlaamisessa genrestä, tekijästä ja aikakaudesta riippumatta. Ruudun ja ranteiden kuluttamisen lomassa harrastuksiin kuuluvat mm. ulkoilu, ajoittainen sosiaalinen kanssakäyminen ja lukeminen.

Hallitus_ArtoTammenoksa_300_300Arto Tammenoksa

Arto on tosi erinomainen tyyppi. Kasvatustieteilijöiden joukkoon soluttautunut filosofi pelaa paljon ja pitää peleissä erityisesti miekoista sekä pelien kinesteettisistä piirteistä ja seikkailun tunnusta. Henkevän työskentelyn ohella Arto osallistaa myös kehonsa aktiivisesti kamppailuleikkeihin.

Klaus Törnkvist (vasemmalla)

Klaus on kiinnostunut ennen kaikkea e-urheilusta, kylläkin lähinnä sen seuraamisesta. Kilpapelaajana hän ei menesty(nyt), vaikka yrittääkin kovasti. Kun on aika rentoutua, hän syventyy ongelmanratkonta- tai roolipeleihin. Olivat ne sitten digitaalisia tai perinteisiä pöytäroolipelejä. Myös lautapeleille on paikkansa ja aikansa. Unohtamatta pubivisailua, josta on kehkeytynyt jokaviikkoinen perinne.